ضرورت ایجاد نمایشگاه های دائمی صنایع دستی در مازندران
گزارش-زهرا اشکیود: با آغاز سال نو برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی نیز داغ شد و در بسیاری از نقاط ایران و نیز در مازندران این نمایشگاهها دایر است. صنایع دستی ایران، به عنوان صنعتی مستقل و بومی، شاخص ترین هنر کاربردی ایران و یکی از سه قطب برتر صنایع دستی جهان، ریشه های عمیق و استوار […]
گزارش-زهرا اشکیود: با آغاز سال نو برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی نیز داغ شد و در بسیاری از نقاط ایران و نیز در مازندران این نمایشگاهها دایر است. صنایع دستی ایران، به عنوان صنعتی مستقل و بومی، شاخص ترین هنر کاربردی ایران و یکی از سه قطب برتر صنایع دستی جهان، ریشه های عمیق و استوار در فرهنگ غنی و بارور ایران اسلامی داشته است. به طور کلی نقش صنایع دستی در اقتصاد ایران عبارت است از: کمک به توسعه اقتصادی، ایجاد شغل، سرمایه گذاری اندک و بهره وری بالا.
بازار داخلی صنایع دستی ایران، بازاری است سنتی و تا به حال برای گسترش آن بازاریابی و تبلیغات صورت نگرفته است. از خصوصیات مهم این بازار، سود سرشار واسطه ها در امر توزیع مواد اولیه مصرف و داد و ستد آن است.
برای بررسی بیشتر به یکی از نمایشگاهها در پارک ملل ساری رفتیم که در این میان حسین ایزدی معاون صنایع دستی و گردشگری استان مازندران در حال بازدید از این نمایشگاه در گفت و گو با حرف مازندران، اظهار کرد: سال گذشته که حدود هفت غرفه برای بازارچههای صنایع دستی نوروزی برپا بود اما امسال در ۲۲ شهرستان حدود ۲۲ بازارچه به نمایش آثار خود و فروش آنها اقدام کردند که از این تعداد حدود پنج نمایشگاه ملی است و بقیه آنها نمایشگاه استانی هستند.
ایزدی افزود: به طور میانگین حدود 200 هزار غرفه در أین نمایشگاههای صنایع دستی برپا شد که از تعداد حدود ۱۵ هزار غرفه سوغات و هدایا است. وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته درآمد حال از نمایشگاه حدود هشت میلیارد تومان بود اما امسال با توجه به افزایش تعداد نمایشگاهها بنابراین این درآمد به دو برابر خواهد رسید.
این نمایشگاههای صنایع دستی بنا بر آن بود که تا ۱۳ فروردین ادامه داشته باشد اما با توجه به بخشنامه دفتر مرکزی این نمایشگاهها تا روز ۱۷ فروردین ادامه دارد و از ساعت ۱۰ صبح الی ۲۳ شب برای بازدید عموم دایر است.
حسینی تأکید کرد: با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که حمایت از کالای ایرانی را تاکید کردند بنابراین باید در نمایشگاه صنایع دستی باید فقط صنایع دستی ارائه شود و از کالاهای خارجی استفاده نشود و در أین نمایشگاهها نیز از صنایع دستی بومی خودمان همانند گلیم، جاجیم، ترمه یزد و بافتهای پشمی و نیز دست ساختهای فلزی همانند میناکاری و سفالی هستند.
وی از مردم تقاضا کرد: مردم باید در این نمایشگاهها حضور پیدا کنند و به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه کنند و کالاهای با کیفیت ایرانی را بخرند.
پس از آن به سراغ غرفه داران رفتیم تا وضعیت نمایشگاه را از دیدگاه آنان مورد بررسی قرار دهم به همین دلیل به سراغ معصومه احمدی گلیم باف اهل تنکابن که در این نمایشگاه بود در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: امسال به نسبت سال گذشته میزان فروش و نیز امکانات مناسبتر بود.وی افزود: اگر این نمایشگاهها به شکل دائمی در هر شهرستانی دایر باشد بسیار به بخش اقتصاد جامعه و خانوادهها کمک میکند.
اما پس از گشتی طولانی در میان غرفه داران مشاهده کردم که برخی از هنرمندان فعال صنایع دستی در این نمایشگاه حضور ندارند که برای چند و چون آن به سراغ یکی از این هنرمندان که در نمایشگاه حضور نداشت رفتم.
صغری محمدپور هنرمند بافنده فرش در شهرستان فریدونکنار در گفت و گو با حرف مازندران، گفت: امسال از آنجایی که نمایشگاه نوروزی در شهرستان فریدونکنار برگزار نشد برای شرکت در نمایشگاه نوروزی در ساری اقدام کردم اما به دلیل هزینه فراوان غرفه از حضور در این نمایشگاهها منصرف شدم. وی افزود: برای شرکت در این نمایشگاهها هیچ حمایتی انجام نمیشود چراکه هنگام مراجعه هزینه غرفه ده روزه و رفت و برگشت و غذا به میزان حدود ۷۰۰ تومان میشد و از آنجایی که راهم دور بود نتوانستم در نمایشگاه شرکت کنم اما برای هنرمندان غرب استان اسکان داده میشد.
این هنرمند بافنده فرش، تصریح کرد: باید نمایشگاهی دائمی در شهرمان وجود داشته باشد تا تولیداتمان را پس از تولید در آن مکان به فروش برسانیم و نیز شرکت تعاونی نیز در شهرمان وجود ندارد تا مواد اولیه خود را از آنجا تهیه کنید و در حال حاضر نیز مواد اولیه خود را از تبریز و مشهد و رشت تهیه میکنیم و با توجه به مسافت طولانی نمیتوان اقدام کرد.
محمدپور ادامه داد: تلاش فراوانی برای راهاندازی شرکت تعاونی صنایع دستی در فریدونکنار انجام دادم تا سودی که به شهرستانهای دیگر تعلق میگیرد مربوط به شهر خودمان باشد اما میسر نشد.
وی گفت: شهرستان فریدونکنار در زمینه صنایع دستی تولیدات فراوانی دارد اما مکانی برای فروش ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0