ریسک بالای باغداری در مازندران

فوق دکترای زراعت مولکولی با بیان اینکه ارقام مرکبات مازندران بسیار حساس به نوسان‌های دمایی هستند، گفت: اگر کشاورزان روی ارقام پرمحصول برنج و گندم تمرکز داشته باشند سود بهتری کسب می‌کنند. سلمان دستان طی گفت‌وگویی اظهار کرد: اگر علاقمند به ایجاد باغ هستیم باید از رقمی استفاده کنیم که مقاوم به سرما باشد و […]

فوق دکترای زراعت مولکولی با بیان اینکه ارقام مرکبات مازندران بسیار حساس به نوسان‌های دمایی هستند، گفت: اگر کشاورزان روی ارقام پرمحصول برنج و گندم تمرکز داشته باشند سود بهتری کسب می‌کنند.

سلمان دستان طی گفت‌وگویی اظهار کرد: اگر علاقمند به ایجاد باغ هستیم باید از رقمی استفاده کنیم که مقاوم به سرما باشد و در برابر تنش‌های محیطی مقاومت داشته باشد.

وی برنج را غذای غالب مردم ایران دانست و افزود: از نظر علمی، تغییر اراضی باغی به شالیزاری را توصیه می‌کنم چون برنج بهره‌وری بیشتر و سود بهتری نسبت به باغ دارد.پژوهشگر برتر سال 95 در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیت‌های ترویجی خوبی صورت نگرفته چون مردم فکر می‌کنند تولید و سوددهی باغ از شالیزار بیشتر و بهتر است.

این پژوهشگر برتر مازندرانی، کشت تامسون و پرتقال را در مازندران دارای ریسک بالایی ارزیابی کرد و گفت: اگر باغداری علاقه به کاشت تامسون و پرتقال دارد باید از ارقام مقاوم و سازگار با منطقه محل کشت استفاده کند.

دستان بخش قابل توجهی از باغ‌های استان را غیر استاندارد دانست و گفت: باغداران اگر به تغییر اراضی باغی به شالیزاری روی آورند، برنج پرمحصول تولید کنند، در کنار آن تولید علوفه داشته باشند یقینا به سوددهی بیشتر با ارزش افزوده بهتر دست می‌یابند.

به گزارش مازند اصناف ، وی در پایان با بیان اینکه نمی‌توان با علم به حاصلخیز بودن منطقه‌ای دست به تولید هر محصولی زد، تاکید کرد: تولید غیرعلمی بدون پشتوانه فنی یقینا در آینده چالش‌های بزرگی را به وجود می‌آورد که با ضرر‌های هنگفت مالی همراه است.

  • کشاورزان باغ جدید احداث نکنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اشتهای کاذب را دلیل رشد اراضی باغی در استان دانست و گفت: کشاورزان باغ جدید احداث نکنند.دلاور حیدرپور اشتهای کاذب را دلیل رشد اراضی باغی در استان دانست و اظهار کرد: برخی به صورت تفریحی در اراضی کوچک اقدام به احداث باغ‌های مرکبات کردند و با این دلیل که قیمت برنج اقناع‌کننده نیست، به تغییر کاربری اراضی خود اقدام کردند.

وی با بیان اینکه بیش از 120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به باغ‌های مرکبات اختصاص یافته است، افزود: به هیچ وجه به کشاورزان توصیه احداث باغ نمی‌کنیم و حمایتی نیز نخواهیم داشت. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: از زمانی که در سازمان جهاد کشاورزی استان حضور یافتم با افزایش سطح باغ‌های استان مخالف بودم چون مازندران داری نوسانات آب و هوایی زیادی است و باغ‌ها توانایی مقابله با آن را نخواهند داشت.

این مسؤول خاطر نشان کرد: بهترین گزینه برای توسعه باغ، اراضی شیب‌دار است که قابلیت تولید محصول صادراتی دارد.حیدرپور با بیان اینکه در اراضی شیب‌‌دار ظرفیت تولید گردو، گیلاس و فندق وجود دارد، بیان کرد: ایجاد باغ‌های جدید را توصیه نمی‌کنیم چون بیش از نیاز کشور تولید داریم و ادامه این روند موجب ضرر باغداران خواهد شد.

وی تاکید کرد: بهترین گزینه زراعی برای دشت، برنج است که محصولی استراتژیک و قابل اهمیت است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به ممنوعیت کشت برنج در دیگر استان‌ها، اراضی شالیزاری محدود شده و نیاز داریم که سطح زیر کشت برنج افزایش یابد.

این مسؤول بهره‌برداری از باغ را در درازمدت موجب ضرر و زیان کشاورز دانست و متذکر شد: توصیه می‌کنیم کشاورزان به کشت برنج روی آورند و اگر زمین آنها قابلیت کشت برنج را نداشت، برای تولید مرکبات با کیفیت به کارشناسان فنی جهاد کشاورزی استان مراجعه کننند.

حیدرپور 30 درصد از اراضی باغی استان را درجه سه دانست و بیان کرد: این مقدار از اراضی باغی به صورت سنتی اداره شده و آسیب‌پذیری بالایی دارند.وی در پاسخ به این پرسش که جهاد کشاورزی برای تغییر کاربری اراضی باغی به شالیزاری چه فعالیتی انجام داده است، گفت: اطلاع‌رسانی‌هایی انجام داده‌ایم امام به دلیل تفکر حاکم بر استان و جاذبه‌های که باغ دارد، کشاورزان از تغییر اراضی باغی به شالیزاری استقبال نمی‌کنند.