جزئیات وام مشاغل خانگی
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تصویب پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به مشاغل خانگی از سوی بانک مرکزی خبر داد و آن را کمک بزرگی به توسعه کسب و کارهای خانگی دانست. بر اساس آمارها سهم مشاغل خانگی از اشتغال کل کشور ۴ تا ۶ درصد است و بیش از سه […]
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تصویب پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به مشاغل خانگی از سوی بانک مرکزی خبر داد و آن را کمک بزرگی به توسعه کسب و کارهای خانگی دانست.
بر اساس آمارها سهم مشاغل خانگی از اشتغال کل کشور ۴ تا ۶ درصد است و بیش از سه میلیون نفر به طور رسمی تولید کننده محصولات مشاغل خانگی هستند.
به اعتقاد کارشناسان مشاغل خانگی، یکی از بهترین شیوه های کسب و کار برای افراد به ویژه زنان و جوانان جویای کار در قالب خوداشتغالی در منازل است که ضمن ایجاد فرصتهای شغلی جدید زمینه رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی و کاهش بیکاری در کشور را فراهم می کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سهم سه درصدی مشاغل خانگی از کل اشتغال کشور می گوید: بانک مرکزی پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه سالانه به مشاغل خانگی را تصویب کرد که منتظر ابلاغ و تخصیص آن هستیم.
آنطور که شریعتمداری میگوید ۳۰ درصد از این منابع در اختیار ستاد توسعه و ساماندهی مشاغل خانگی کشور و ۷۰ درصد بر اساس سهمیه استانی تخصیص می یابد.
به گفته وی، اگرچه این موضوع به بانک مرکزی فشار وارد میکند و باید از منابع قرضالحسنه پرداخت شود اما کمک بزرگی به توسعه مشاغل خانگی است.
بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی از آغاز شیوع ویروس کرونا تا پایان سال گذشته ۲۲ هزار نفر از فعالان مشاغل خانگی تسهیلات کرونایی دریافت کردند.
مهناز امامدادی ـ رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تسهیلات پرداختی به این افراد را حدود هزار و ۷۵ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: با همکاری دفتر عمران سازمان ملل متحد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی شناسایی و حمایت از ۱۷۰۰ کسب و کار آسیب دیده از کرونا در استان تهران و شهرستان ملارد صورت گرفت.
وی ضمن اشاره به تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری گفت: بر اساس بند یک ماده ۱۳ دستورالعمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری تا سقف ۱۰ درصد از تسهیلات اشتغال روستایی به مشاغل خرد و خانگی اختصاص دارد.
به گفته امامدادی، از محل تسهیلات فوق تا پایان سال گذشته ۲۶ هزار و ۲۰۴ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی موفق به دریافت ۶ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال شدند.
برابر آمارها در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ نزدیک به سه میلیون نفر متقاضی ثبت نام مشاغل خانگی بودند که از این تعداد یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر موفق به دریافت مجوز شدند؛ همچنین از میان افرادی که مجوز فعالیت در حوزه مشاغل خانگی داشتند ۷۷۲ هزار نفر تسهیلات دریافت کردند که برای ۸۵۲ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، هم اکنون کشورهای بسیاری از جمله آمریکا، چین و هند در بحث کسب و کارهای خانگی موفق عمل کرده و کارآفرینی در حوزه مشاغل خانگی را گسترش داده اند. مشاغل خانگی از جمله شیوه های نوین کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایهگذاری و سودآوری مطلوب مورد توجه و استقبال بسیار قرار دارد با این حال برای حمایت از فعالان مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای این حوزه لازم است مشوق های حمایتی نظیر اعمال معافیتهای مالیاتی، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و وام های کم بهره، بازاریابی و بازارسازی محصولات خانگی و حمایتهای قانونی در قالب اصلاح برخی قوانین زائد و مخل کسب و کار از سوی دولت و دستگاههای مربوطه صورت گیرد تا مسیر فعالیت صاحبان مشاغل خانگی هموار و کاهش بیکاری در سایه اشتغال پایدار تحقق یابد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0