بلاتکلیفی زنان سرپرست خانوار در مازندران و هزار و یک مشکل پیشرو
حرف آنلاین:طی سالهای گذشته، در استان مازندران، با افزایش آمار طلاق، شاهد افزایش «زنانسرپرستخانوار» نیز بودیم، البته وفات، مهاجرت، ازدواج موقت و غیررسمی و دیگر عوامل نیز در این آمار دخیل هستند، اما با افزایش طلاق در پنج سال نخست زندگی، به روشنی درمییابیم که این امر موجب آن شد تا طبق آمارهای رسمی سن […]
حرف آنلاین:طی سالهای گذشته، در استان مازندران، با افزایش آمار طلاق، شاهد افزایش «زنانسرپرستخانوار» نیز بودیم، البته وفات، مهاجرت، ازدواج موقت و غیررسمی و دیگر عوامل نیز در این آمار دخیل هستند، اما با افزایش طلاق در پنج سال نخست زندگی، به روشنی درمییابیم که این امر موجب آن شد تا طبق آمارهای رسمی سن «زنانسرپرستخانوار» و یا «زنانخودسرپرست» به 16 سال کاهش پیدا کند.
به همین جهت برآن شدیم تا با بررسی مشكلات زنانسرپرستخانوار و طرح مسأله، در پی حل مشكل و یا پیشنهادی راهبردی برآییم، هرچند طرح مسأله درباره این موضوع مجالی صد چندان را میطلبد و در این گزارش نمیگنجد.
برخی از این زنان، شیرانی هستند که با هویت اجتماعی قابل قبولی در کارهای مردانه مشغولند.
* بررسی مشكلات زنان سرپرست خانوار
با زنی که راننده تاکسی شخصی بود مصاحبهای کرده بودم، زن مسنی که حدود 50 سال سن داشت و با خودروی شخصی در خط دخانیات به میدان امام ساری کار میکرد.
وی که چندین سال متوالی از قبل نوجوانی فرزندانش تا بعد از عروسی از همین طریق آنها را از نظر مالی تأمین میکرد، تنها مشکلش را نداشتن تاکسی عنوان کرد.
اغلب، زنان را سوار میکرد ولی بهخاطر شخصی بودن خودرویش، خیلیها اعتماد نمیکردند و سوار نمیشدند، با این حال هیچگاه خسته نشد و دست از کارش نکشید، زنی بود که خستگی را به معنای واقعی خسته کرد!
برای گرفتن تاکسی بارها اقدام کرد، اما نداشتن پول کافی بهانهای شد تا علیرغم دارا بودن امتیاز لازم برای تحویل تاکسی، نتواند برای خرید آن اقدام کند، بارها به دنبال وام رفت و بهجایی نرسید.
فریبا، زن سیوچندسالهای که از همسرش به خاطر نداشتن صلاحیت جدا شد و به تنهایی بار زندگی را با یک فرزند به دوش میکشد. این زن جوان که در خیابان پیروزی ساری، از طریق خیاطی گذران عمر میکند و عملکرد خوب و پشتکار هفتساله او در خیاطی باعث شد، خیلی از ساکنان این خیابان سری به خیاطخانهاش بزنند و مشتری دائمش شوند.
چندی پیش با تشویق اطرافیان به فکر تولیدی افتاد تا علاهبر خودش چند نفر دیگر را نیز مشغول کند و درخواست وام داد.
خوشبختانه با درخواست وام او موافقت شد و با وام 30 میلیونی شروع کرد، اما در نهایت تعجب دید، رقیبی که علاوه بر پشتوانه مالی، دارای لابیهای قوی در مدارس، نهادها و ادارات دولتی است، ظرف سه ماه به اندازه 30 سال ترقی کرد!
* مشاوره به زنانسرپرستخانوار به سبک كانونهای كنكوری
شاید برخی از زنانسرپرستخانوار از مشکل مالی رنج ببرند و برخی نیز به دنبال پشتوانه و حمایتگر باشند.
این موضوع شاید برای اولین بار مطرح میشود که زنانسرپرستخانوار نیاز به مشاورانی توانا برای کاریابی، استعدادیابی، استفاده از فرصتها و تبدیل تهدید به فرصت دارند.
البته این پیشنهاد شامل همه زنان میشود ولی برای زنانسرپرستخانوار باید به صورت اخص مورد بررسی قرار گیرد.
در واقع مسئولان میتوانند با در اختیار گذاردن مشاوران و برگزاری کارگاه و کلاسهای مشاوره، در برطرف کردن مشکلات معیشتی و نیز ورود موفق اين قشر به بازار کار، مقداری از بار سنگینی که بر دوش میکشند را کم کنند.
كانونهای كنكور بسیار عالی كار میكنند، از كسانی كه در سالهای گذشته موفق بودند دعوت میكنند تا به كنكوریها مشاوره بدهند. با برنامهریزی مدون میتوان این كار را برای موفقیت زنانسرپرست هم انجام داد.
با دستهبندی زنان موفق از نظر موفقیت در مشاغل، توليد مشاغل خانگی، چگونگی راهیابی به ادارات برای اخذ وام، استواری در طی مسير و مواردی دیگر امكان مشاوره آنها را برای دیگر افراد این قشر فراهم آورد./بلاغ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0