برداشت بیش از حد منابع زیرزمینی آب در کشور
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در زمینه آب، برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی است، گفت: در برنامه ششم توسعه حدود 20 میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی میشود که به این ترتیب به نوعی کمر بحران آب شکسته میشود. سیدمحمدحسین شریعتمدار با همراهی معاون زراعت […]
سیدمحمدحسین شریعتمدار با همراهی معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی و همراهان در بازدید از مزارع کلزای نکااظهار کرد: یکی از معضلاتی که کشور ما در وضعیت فعلی با آن روبهرو است، بحران آب است که باید چارهاندیشی شود و مصارف آب از بحران خارج شود.
وی افزود: برداشت بیش از حد مجاز از منابع آبهای زیرزمینی هم از مشکلات مهمی است که در حوزه آب با آن روبهرو هستیم و باید مدیریت مناسب بر این مسأله انجام شود.
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در پنج سال گذشته حجم روان آبها از متوسط 85 میلیارد متر مکعب به 45 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است که این کاهش روان آبها نیازمند مدیریت درست و صحیح منابع آبی است.
به گفته شریعتمدار، برداشت بیش از حد مجاز از منابع آب زیرزمینی در کنار کاهش شدید روان آبها از مشکلاتی است که اکنون جامعه با آن روبهرو است و چارهای جز تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی نیست تا بر این اساس و با برنامهریزی مناسب، به سطح قابل قبول برسیم.
وی با تأکید بر افزایش بهرهوری آب افزود: بهرهوری آب در سه سال گذشته 1.7 کیلوگرم به ازای یک متر مکعب بود که حرکت رو به رشدی انجام شد و بهرهوری آب به 1.2 کیلوگرم محصول به ازای هر کیلوگرم رشد پیدا کرد که 6 درصد در هر سال و 12 سال در دو سال افزایش یافته است.
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر وضعیت بهرهوری آب به همین منوال در برنامه ششم پیش برود حدود 20 میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی میشود که به این ترتیب به نوعی کمر بحران آب شکسته میشود.
شریعتمدار گفت: باید از منابع آبی مراقبت شود و توجه شود که بیش از حد و ظرفیت مصرف نشود و همچنین از مصرف آب غیرمجاز جلوگیری شده و مدیریت منابع آب اعمال شود تا از بحران آب جلوگیری شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0