از غيبت مديران بانكها تا كلنگ زني پتروشیمي با حضور رئيس جمهور

حرف آنلاین: حسين زحمتكش / به مناسبت هفته صنعت و معدن دیروز سالن همایش های اتاق بازرگانی مازندران میزبان همایش تجلیل از واحدهای نمونه و پیشکسوت صنعتی و معدنی استان مازندران بود. مهمان ویژه این همایش ربیع فلاح استاندار مازندران بود که به دلیل سفر کاری تهران نتوانست در این همایش حضور یابد كه علی  احسانی […]

حرف آنلاین: حسين زحمتكش / به مناسبت هفته صنعت و معدن دیروز سالن همایش های اتاق بازرگانی مازندران میزبان همایش تجلیل از واحدهای نمونه و پیشکسوت صنعتی و معدنی استان مازندران بود.

مهمان ویژه این همایش ربیع فلاح استاندار مازندران بود که به دلیل سفر کاری تهران نتوانست در این همایش حضور یابد كه علی  احسانی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران در این همایش شرکت کرد . نکته قابل توجه حضور نمایندگان فقط دوبانک از سرپرستی های بانک های استان در این همایش بود.

هندویی رییس خانه صنعت معدن و تجارت اولین سخنران این همایش بود تا پشت تریبون از تغییر استراتژی  این نهاد در برخورد با بانک ها و بیمه خبر دهد. رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران  اظهار داشت: تجربه 14 ساله ما در خانه صنعت ، معدن و تجارت نشان ميدهد كه برای تعامل بیشتر با بانکها و بیمه ها باید به زبان خود انها سخن بگوییم و چون انها به دنبال منافع خود هستند و از این مهم کوتاه بیا نیستند .داريوش هندویی با بيان اينكه بانک ها در کشور ما بنگاههای اقتصادی هستند تا یک شریک صنعتی، تصريح كرد: در دنیا مرسوم است ابزار تولید و سرمایه در کنارهم چرخه صنعت را پیش میبرند و هرکدام از سود حاصله سهم 50 درصدی دارند اما در کشور ما بانک ها بعنوان بنگاه اقتصادی فقط به فکر دریافت اقساط تسهیلات پرداختی  هستند و کاری به سود و ضرر واحدهای تولیدی ندارند.

وی  با اشاره به مطرح شدن بحث مالیات بر ارزش افزوده در کشور خاطرنشان کرد: از این بحث به اشتباه برداشت شد و برداشتی که از این موضوع در کشور انجام می‌شود، مالیات افزوده بر ارزش است.به گفته وي، کلمه مالیات بر ارزش افزوده تحریف شده و اگر مالیات بر ارزش افزوده در کشور به درستی اجرا می‌شد بسیاری از افراد سوجو در کشور به هدفشان نمی‌رسیدند.

* هشدار رئيس اتاق

سخنران بعدی این همایش غلامرضا عشریه بود رئيس اتاق بازرگاني مازندران بود تا وضعیت شهرکهای صنعتی مازندران را نگران کننده اعلام کند.

رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به اينكه وضعیت فعلی شهرک های صنعتی استان نگران کننده است، از همه دستگاههای مسئول خواست تا به کمک صنعتگران امده تا شرایط فعلی را پشت سر بگذارند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه هنوز اقدامی اساسی برای توسعه صنعت استان صورت نگرفته است، تصریح کرد: دو جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان برگزار که مصوبات این شورا در شورای ملی بحث می شود. عشریه با بیان اینکه بسته حمایتی دولت تا پایان تیرماه قرار است در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، گفت: مدیران استانی از اختیارات بالایی برای حمایت از تولیدگران استان برخوردار نبوده و باید این اختیارات بیشتر شود.

وی با اعلام اینکه تولیدکنندگان واقعی استان در سال های اخیر علی رغم شرایط تحریم ها دست از تولید برنداشتند، افزود: متاسفانه عده ای تولیدکننده نما با دریافت تسهیلات کلان، بر پیکر صنعت و تولید استان خدشه وارد کردند.

* تسريع در تصويب يك لايحه

 پس از عشریه،  رئیس سازمان صنايع،معادن و تجارت مازندران به پشت تریبون رفت  و طی سخنانی  خواستار تصویب هرچه سریعتر لایحه حمایت از تولید در مجلس شد.

محمد محمدپور عمران  گفت: لایحه حمایت از صنایع و معاون در مجلس تعیین تکلیف شود تا صنعتگران این گونه دچار مشکلات اقتصادی نباشند. وي با اعلام اینکه مشکلات صنایع بارها و بارها از تریبون‌های مختلف مطرح و اقدامی برای رفع آن انجام نشد، خاطرنشان کرد: صدای مشکلات ما به گوش وزیر و مسئولان استانی نیز رسید. رئیس سازمان صنايع،معادن و تجارت مازندران با اشاره اينكه لایحه مدت‌های زیادی است که در دست نمایندگان می‌چرخد و به عناوین مختلف تغییراتی در این لایحه ایجاد مي كنند  ولی اقدامی برای تصویب این قانون انجام نمی‌شود.

* احداث مجتمع فولادي

رئیس رئیس سازمان صنايع،معادن و تجارت مازندران  همچنين از ايجاد مجتمع بزرگ فولادی در استان با مشارکت گروه صنعتی ایمیدرو، خبر داد و خاطرنشان كرد:يك از واحدهای تولیدی فولاد استان به تولید آزمایشی رسیده است و این واحد به زودی به مرحله تولید انبوه می‌رسد.محمدپور با بیان اینکه یک واحد معدنی تولید سیمان در غرب مازندران به زودی در مدار تولید قرار می‌گیرد، تصریح کرد: شرکت ایمیدرو آمادگی خود را بر سرمایه گذاری در دو مجتمع فولادی استان اعلام كرده است.

* احداث پتروشيمي با حضور رئيس جمهور

 معاون برنامه ريزي استاندار مازندران در میان سخنان محمدپور وارد سالن همایش شد و پس از سخنرانی محمدپور و  چندتن از فعالان صنعتی ازجمله رئیس انجمن معدن و رئیس انجمن صنایع فلزی پشت تریبون حاضر شد و از آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی مازندران با حضوررییس جمهوری خبرداد. وی فضا کسب و کار استان را نامطلوب توصیف کرد و افزود : در چنین شرایط سخت تورم، پایین بودن قدرت خرید ، مشکلات نقدینگی و ایستادگی و مقاومت در تداوم تولید صاحبان واحد های تولیدی واقعی استان قابل تقدیر است.

احسانی با بیان اینکه تمامی مشکلات صاحبان واحد های تولیدی ، صنعتی و معدنی مازندران را پذیرا هستم ، گفت : در دولت تدبیر و امید به مشکلات تولید کنندگان بدرستی نگاه شده و بسته حمایتی را تا پایان ماه جاری عملیاتی خواهیم کرد.

وی کنترل تورم و کاهش نرخ آن ، بالا رفتن نرخ رشد اقتصادی و کم شدن سایه سنگین تحریم را از موفقیت های مهم عملکردی دولت یازدهم در یک سال اخیر معرفی کرد و افزود : صاحبان تولید با حفظ آبرو برای تداوم عزت نظام در شرایط سخت اقتصادی به فعالیتشان ادامه دادند و ما ممنون آنان هستیم ، ولی به تدبیر دولت یازدهم در حمایت از تولید امیدوار باشید.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران با بیان اینکه صنعت و معدن استان نسبت به دیگر استان های کشور بسیار عقب مانده است ، اظهار داشت : اینکه بیش از 49درصد اشتغال و شاخص اقتصادی استان در حوزه خدمات باشد ، نشانه بی توجهی به بخش کشاورزی و صنعت است. وی به نبود نقشه راه برای توسعه صعتی استان اشاره کرد و افزود : امروز بسیاری از واحد های صنعتی در تامین مواد اولیه با کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه هستند.

او ادامه داد : در بسته حمایتی دولت از تولید به این بخش توجه جدی شده است که جای امیدواری است. احسانی همکاری صنعت و دانشگاه در مازندران را ضعیف ارزیابی کرد و گفت : ورود سرمایه گذار از استان های دیگر و حتی سرمایه گذاران خارجی به مازندران با مشکلاتی مواجه است که باید حل شود.

گفتني است در اين همايش از واحدهاي توليدي برتر به رسم هر ساله تقدير شد.