آهن‌پاره‌هایی که زوزه شغال اکران می کنند

سهیلا محمدی: چند تکه آهن پاره که به مدد پیچ ها برهم سوار شده  و در خود دیوارهای بلوکی را جای داده اند ، 18 سال آزگار  است که در کنج باغ سی و سه هکتاری رامسر جا خوش کرده و عنوان مجتمع فرهنگی را به دوش می کشند. آهن پاره هایی که در گذر […]

1

سهیلا محمدی: چند تکه آهن پاره که به مدد پیچ ها برهم سوار شده  و در خود دیوارهای بلوکی را جای داده اند ، 18 سال آزگار  است که در کنج باغ سی و سه هکتاری رامسر جا خوش کرده و عنوان مجتمع فرهنگی را به دوش می کشند.

آهن پاره هایی که در گذر این سالها به خانه اشباح تبدیل شده و بجای شنیده شدن حکایت ها و تئاتر ها و موسیقی های هنرمندان ،  پایگاه و جایگاهی شده برای معتادان و کارتن خوابان و گذرگاه انواع احشام  و هرشب از دل آن صدای زوزه شغال بگوش میرسد.

داستان این مجتمع هم چونان قصه هزار و یکشب سری دراز دارد و شهرزاد قصه گوی آن،  هنرمندان نا امید از ساخت این پروژه هستند. هنرمندانی که هربار با وعده های  مدیر ان کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و دیگر مسئولان جانی تازه میگیرند که سرانجام سرای امیدشان ساخته می شود اما دیری نمی پاید که با تغییر آن مدیر کل و یا  نبود اعتبار و یا  جدال  بین  سازمان میراث فرهنگی و  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  بر سر اینکه این مجتمع در باغ سی و سه هکتاری ساخته بشود یا نشود ، یاس چند باره را تجربه می کنند.

آخرین امید هنرمندان ، وعده محمود شالویی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در آذرماه سال جاری در سالن دانشگاه آزاد اسلامی در حالی رقم خورد که مدیرکل در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد که  ساخت این پروژه با اعتبار   480 میلیون تومان از سر گرفته می شود.

وی گفته بود که ساخت این مجتمع از الویت های  اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران  بوده و در آینده نزدیک شاهد به پایان رسیدن مراحل ساخت آن خواهیم بود.

این درحالیست که در دی ماه سال گذشته هم  علی اصغر کاراندیشان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بازدید از  این پروژه اظهار داشت : “این پروژه دارای اعتباری به مبلغ 500  میلیون تومان بوده و باید ساخت آن از سرگرفته شود تا این اعتبار برگشت داده نشود.”

احد جاودانی مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم در آذرماه سال گذشته  با بیان اینکه مجتمع فرهنگی رامسر دارای موانع قانونی و حقوقی است ، گفته بود که این پروژه دارای 200 میلیون تومان اعتبار بوده و در تلاش هستیم تا موانع را برطرف کرده و  ساخت آن را از سر بگیریم.

فارغ از تناقض هایی که در میزان اعتبار این پروژه از زبان مسئولان بیان شد ،  همه این اظهار نظر ها و بیان تلاشها و پیگیری ها در حالی انجام می شود که اسکلت لخت و آهنی مجتمع فرهنگی هر روز به مردم شهرستان رامسر دهن کجی کرده و همچنان گذرگاه احشام و حیوانات است.

بر اساس آخرین شنیده های موثق ، علی اصغر مونسان  رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور  در تصمیم گیری جدیدش در روزهای اخیر بنا دارد که جلوی ساخت این پروژه را در باغ تاریخی رامسر بدلیل ثبت جهانی این باغ گرفته و آن را به زمین هشت هکتاری انتقال دهد و سازه موجود را به موزه فرهنگی تبدیل کند.

از سویی دیگر زمزمه تغییر مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران هم بگوش میرسد که همه اینها بیانگر نافرجام ماندن  چندباره مجتمع فرهنگی رامسر است  که از بدو ساخت خود در یک جانمایی غیر کارشناسانه روبرو شده و قصه تلخ آن پس از گذشت 18 سال همچنان ادامه دارد.

به نظر می آید برای به سرانجام رسیدن این پروژه که برای شهرستان رامسر  با دارا بودن هنرمندانی خوش ذوق و صاحب نام  اینگونه بازدید ها و پیگیری های استامینوفن گونه فایده ای  نداشته و عزم جزم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را می طلبد.

امید که با عنایت و توجه ویژه مدیران بلندپایه فرهنگی کشور ، هنرمندان رامسر هم صاحبخانه شده و از خانه بدوشی و بیخانمانی رها شوند.