کیش و مات چای ایرانی در رقابت با حریف خارجی

واردات بی رویه چای خارجی دارای رنگ و اسانس، ذائقه مردم را از چای اصیل ایرانی به سمت رقیب خارجی خوش رنگ و لعاب سوق داده است. به گزارش حرف، چای یکی از نوشیدنی های اصیل ایرانی است که همیشه برای ایرانیان قابل توجه بوده و یک کالای استراتژیک و از اقلام مصرفی تمام اقشار […]

2
واردات بی رویه چای خارجی دارای رنگ و اسانس، ذائقه مردم را از چای اصیل ایرانی به سمت رقیب خارجی خوش رنگ و لعاب سوق داده است.
به گزارش حرف، چای یکی از نوشیدنی های اصیل ایرانی است که همیشه برای ایرانیان قابل توجه بوده و یک کالای استراتژیک و از اقلام مصرفی تمام اقشار جامعه محسوب می شود. چای پرمصرف ترین نوشیدنی پس از آب در جهان و یکی از با اهمیت ترین محصولات نقدینه آفرین در بخش کشاورزی است.
ولی شریعتی تولید کننده و کارآفرین در حوزه کشت چای اظهارکرد: از دوران جوانی فعالیت های تولیدی و اقتصادی انجام می دادم و از سال 70 در حوزه چای به کار مشغول شدم.
وی با بیان اینکه کارخانه چای سازی و بسته بندی شریعت را در استان مازندران و شهرستان تنکابن در روستای پلطان از سال ۷۵ تاسیس کردم،یادآورشد: با بهره گیری از تکنولوژی روز صنعت چای و به کارگیری افراد مجرب اقدام به تولید و بسته بندی چای سیاه با کیفیت داخلی و ارگانیک و بدون پرداختم.
*صادرات چای از مازندران تا بلاروس
این کارآفرین حوزه چای تصریح کرد: این کارخانه تاکنون موفق به صادرات تولید خود در کشورهای قرقیزستان، انگلستان، بلاروس روسیه و چند کشور آسیایی شده است. وی افزود:از افتخارات کارخانه چای شریعت دریافت لوح برترین تولیدکننده چای در اولین همایش بین المللی چای ایران و همچنین کاندید برترین کارخانه تولی کننده چای و بسته بندی مواد غذایی در استان مازندران در سال ۹۷ است. شریعتی با اشاره به اینکه دراین مجموعه تعداد ۷۰ نفر نیرو به صورت دائم مشغول به کار هستند،گفت:ماده اولیه تولیدات این کارخانه برگ سبز چای از باغات چای شهرستان تنکابن تامین می شود.
*جهت گیری ذائقه ها به سمت چای بی کیفیت
وی در ادامه به مشکلات حوزه چای اشاره کرد و گفت: یکی از این مشکلات عدم اطلاع مردم از مصرف چای بی کیفیت است،برخی چای ها دارای افزودنی‌های مضر است و جهت گیری ذائقه موجب شده قشر کثیری از افراد جامعه به سمت این نوع چای ها گرایش پیدا کرده و از چای اصیل ایرانی و با کیفیت دور شوند.
این کارآفرین عوامل رکود تولید چای در کشور را مقرون به صرفه نبودن فروش برگ سبز چای کشاورزان به دولت و تاخیر در پرداخت هزینه آن عنوان کرد، یادآورشد:واردات بی رویه چای خارجی دارای اسانس و رنگ،بیمه نبودن کشاورز، عدم حمایت دولت از کارخانه جات و تعطیلی بیش از ۲۰ درصد واحدهای تولید از عوامل اساسی رکود صنعت چای در استان است.
وی در مورد مهم ترین دلایل افت تولید برگ سبز چای در استان تصریح کرد: قیمت پایین تضمینی خرید برگ سبز چای از سوی دولت، نبود حمایت های کافی از چایکار و کارخانه دار، افزایش تجمعی تورم نسبت به تجمیع هزینه های تولید برگ سبز چای،ثابت ماندن قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای طی چندین سال متمادی و کاهش صادرات چای داخلی از عوامل موثر در کاهش روند تولید است. / ایسنا