20 هزار خانوار ایرانی درگیر بانک و چک
حرف آنلاین/قربانعلی مسافر:در مورد نارضایتی صنعتگران از بانکها، فعالیت بانک در کشور، آخرین وضعیت پرونده مفاسد اقتصادی، فعالیت ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مبارزه با زمینخواری و دیگر مباحث موجود در کشور با عزتالله یوسفیانملا نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی […]
حرف آنلاین/قربانعلی مسافر:در مورد نارضایتی صنعتگران از بانکها، فعالیت بانک در کشور، آخرین وضعیت پرونده مفاسد اقتصادی، فعالیت ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مبارزه با زمینخواری و دیگر مباحث موجود در کشور با عزتالله یوسفیانملا نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفتوگوی تفصیلی همکلام شدیم که مشروح این گفتوگو را در ادامه با هم میخوانیم:
* هماکنون فعالیت بانکها باعث گلایه بسیاری از صنعتگران کشور شده است؛ شما عملکرد بانکها را چگونه ارزیابی میکنید؟
معتقدم بانکها در کشور به رسالتشان عمل نمیکنند، بانکها برای ارائه خدمات اقتصادی آمدند ولی این روند را مشاهده نمیکنیم.
چنانچه هماکنون با توجه به پاسبانی نیروهای انتظامی و ماموران نظامی در مرزهای کشور، ایران اسلامی دارای امنیت است، دولتها هم بانکها را برای برقراری امنیت اقتصادی ایجاد کردند و با اختصاص وام و تسهیلات به مشتریان، میخواستند با ارائه خدمات امنیت ایجاد کنند ولی بانکها امروزه دست به تجارت زده و درحال تجارت هستند.
دولت بانکها را برای تجارت ایجاد نکرد بلکه برای ارائه خدمات اقتصادی بنا نهاد البته خدمات اقتصادی به این معنا نیست که بانکها هماکنون فقط به فکر درآمد خود هستند و اگر اقتصاد کشور رو به نابودی رود، مردم بیخانمان شوند و افراد به زندان بیفتند برای آنها تفاوتی ندارد.
نمیتوان گفت همه بانکها به وظایفشان عمل نمیکنند ولی بیشتر بانکها چنین هستند؛ چنانکه باید گفت با توجه به وجود بانکهایی که عملکردشان بسیار نامطلوب است آن تعداد معدودی که اندکی به وظایفشان عمل میکنند هم به چشم دیگران، بانک خوب تلقی نمیشوند.
امروزه بالای 10 هزار چک بلامحل در سطح کشور در حال گردش است، چرا باید این اتفاق بیافتد و بانکها مسئولیت نپذیرند.
وجود 10 هزار چک بلامحل یعنی 10 هزار نفر مالباخته و پولشان را افرادی به جیب میزنند و در مقابل 10 هزار نفر چکشان علامتگذاری میشد که این مهم 20 هزار خانواده را در کشور مشغول به خود کرده و از زندگی میاندازد چنانچه ممکن است برای یک چک 10 نفر امضای ضمانت داده باشند.
بانکها در مسیر صحیح خود نیستند و به هیچ وجه به خواسته مردم عمل نکرده و فعالیتشان هم خواست مردم نیست، زیرا معتقدم بانکها نهتنها کمکی به اقتصاد نمیکنند بلکه یکی از موانع حرکت اقتصادی هستند.
* در مورد آخرین وضعیت پروندههای مفاسد اقتصادی و مبارزه با زمینخواری چه اقداماتی انجام شد؟
زمینخواری یکی از موضوعات مهم مطرح شده در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است که هنوز نتوانستیم با شدت در این بخش وارد شویم و تاکنون با قدرتی که داشتیم توانستیم برخی موارد را متوقف کنیم ولی باید به سرعت وارد کار شده، موارد را رصد کنیم و تکلیف آنهایی که زمین گرفتند و ساخت و ساز غیرمتعارف کرده، دست به ویلاسازی و برجسازی زدند و فکر میکنند سر برخیها را کلاه گذاشتند، مشخص شود.
کارمان در این حوزه سخت و سنگین است، زیرا زمینها را افرادی در اختیار میگیرند که نفوذ زیادی داشته و صاحب قدرت باشند. چون افرادی که مشغول به شغلی هستند و قدرتی ندارند نمیتوانند 5 هکتار و یا بیشتر از زمینها را از آن خود کنند؛ با این وجود کارمان مشکل میشود ولی مردم انتظار دارند در این بین رسیدگی لازم از سوی مسئولان صورت گیرد.
* زمینهای واگذار شده چه مقدار بوده و بیشتر با چه هدفی به افراد صاحب قدرت اختصاص یافت؟
4 میلیون هکتار زمین در همه دولتها به افراد خاص و اقشار مرفه واگذار شده که مساحت بسیار زیادی را شامل میشود که طی دولتهای گذشته انجام شده و همه دولتها در این زمینه دخیل بودهاند و دولتی نمیتواند مدعی شود که در آن دخالت نداشته است. البته ممکن است دولتی این زمینها را به مقامات و شخصیتها واگذار کرده و دولتی دیگر آن را به اقشار مرفه، سرمایهداران و افراد خاص اختصاص داده باشد.
در این بین میتوان گفت بیش از یک میلیون هکتار و یا بیشتر تبدیل به شهرک صنعتی یا بیمارستان شده و باید بررسی کنیم از بقیه واگذاریها چه استفادهای میشود و به کجا سوق داده شده است.
سخت است افرادی در این مملکت به سختی زندگی کرده و در تامین اجاره منزل و نان شبشان مشکل داشته باشند ولی افرادی به راحتی هکتار هکتار از اراضی دولتی را از بین ببرند؛ این امر قابل قبول نیست چنانکه در تهران و برخی شهرها افرادی داریم که اعضای بدنشان را میفروشند تا دخترشان را به خانه بخت فرستاده و جهیزیه مهیا کنند و در مقابل با روشن کردن تلویزیون خبر اختلاسهای چند میلیاردی را بشنوند.
مردم نمیتوانند اینها را تحمل کنند و با این وجود باید ستاد مبارزه با مفاسد با قاطعیت مقابل این افراد خاص بایستد تا مردم با مشاهده فعالیت این ستاد دلگرم شوند.
باید افرادی که در این بین پولهای زیادی را به جیب زدند، ببینند تعدادی از افراد که اموال بیتالمال را تصاحب کردند اعدام شده، افرادی هم در بند زندان به سر میبرند و پروندههایی هنوز در دست بررسی است؛ مردم انتظار دارند مسئله تمام شود و دیگر شاهد اتفاقاتی در این بین نباشیم.
دیگر افرادی همانند فاضل خداداد، شهرام جزایری، بابک زنجانی و امیرمنصور آریا در کشور مشاهده نشوند و در غیر این صورت من و همانند من به عنوان اعضای ستاد باید دست از کار بکشیم، زیرا نتوانستهایم وظایف خود را به درستی انجام دهیم و باید در زمان مسئولیت به درستی به وظایف خود عمل کنیم.
* در مورد برخی تحرکات در داخل کشور که باعث زیرسئوال بردن امنیت و آرامش مردم میشود، چه نظری دارید؟
در جمهوری اسلامی ایران همه مردم باید در امنیت و آرامش به مسائل روزمره خود بپردازند و زندگی آرام و بیدغدغهای را بگذرانند.
با افرادی که در این بین با برخی حرکات و رفتار خود امنیت مردم را به خطر میاندازند و آرامش و حق حیات را از آنها سلب میکنند به شدت برخورد میشود؛ چنانکه در این بین طی ماهها و روزهای گذشته با حرکاتی همانند اسیدپاشی، آرامش مردم را برهم زدند و باید منتظر باشند تا هرچه زودتر به سزای اعمال خود برسند.
البته مسئله برخورد مردم با یکدیگر از جمله مواردی است که جهت انتقامجویی یا برخی مسائل دیگر شاهد اتفاق آن هستیم، بر اساس اطلاعات و آمار طی یک سال 380 مورد اسیدپاشی در کل کشور داشتیم که این اقدام به صورت افراد، خودرو، اشیا، اموال، لباس و برخی موارد دیگر بوده و اسیدپاشیهایی که اخیرا در برخی از مناطق کشور روی داده و نسبت به خانمها اتفاق افتاده، حساسیت را بیشتر کرده است؛ هر چند این حرکت نسبت به خانمها متوالی بوده و تردیدهایی را به وجود آورده که ممکن است از جاهای خاصی باشد.
در نهایت نفس این عمل بسیار زشت و جنایتکارانه است و البته افرادی هم که فکر میکنند این مسئله برای امر به معروف و نهی از منکر بوده، در حالی که چنین اقداماتی به شدت به ضرر وجهه امر به معروف و نهی از منکر است و بلکه ریشه آن را از بن میزند.
عوامل اسیدپاشیهای اخیر در کشور مخالف امر به معروف و نهی از منکر هستند و میخواهند جامعه را ناامن کنند؛ اگر اغراض شخصی هم در این بین مطرح نباشد، غرضورزی سیاسی مطرح میشود. هرچند هیچکس حاضر نیست برای یک گناه و اشتباه فردی، دست به این جنایت بزرگ بزند.
عدهای این موضوع را ربط به مسئله امر به معروف دادند که با این فریضه الهی به مخالفت برخیزند و اعلام دارند که نتیجه امر به معروف چنین است ولی باید بدانند این حرکت زشت برخلاف امنیت جامعه و امر به معروف است.
امنیت جامعه واجبتر از بقیه موارد بوده و از اوجب واجبات است. با توجه به اینکه استکبارگران و غربیها به موضوع اسیدپاشی دامن زدند، پس یقین داریم این اقدام از سوی هر فردی که اتفاق افتاده با یک سوء نیت بوده، زیرا فرد یا افرادی میخواستند مسئله امر به معروف و نهی از منکر را در کشور خدشهدار کنند و یا غرضورزی شخصی بوده، زیرا هیچ عقل سلیم و مسلمانی برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر اسید نمیپاشد و اسلام هم هیچ وقت نگفته در مورد مسئله امر به معروف و نهی از منکر کسی حق تعرض، ایجاد آزار و اذیت و تعدی دارد.
عاملان این اقدام زشت مخالف امر به معروف و نهی از منکر بوده و هستند، هر چند با بیان نظر سیاسی، عاملان در این قضیه میخواستند امر به معروف را تعطیل کنند؛ چنانکه انتظار داریم هرچه زودتر مسائلی که امنیت و آرامش جامعه را ملتهب کرده، واکاوی و باز شده و پس از بررسی لازم با عوامل آن برخورد جدی شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0