نقش جنگل های مازندران در تولید اکسیژن و حفاظت از خاک
به گزارش حرف آنلاین، سما پناهی، دانش آموز پایه نهم الف، مدرسه حضرت زینب (ع) چالوس تحقیقی در مورد نقش جنگل های مازندران در تولید اکسیژن و حفاظت از خاک در کلاس مطالعات اجتماعی خود انجام داده است.
در این تحقیق آمده است که جنگلها کارکردش تولید اکسیژن، حفظ خاک و جذب دی اکسید کربن است.
پوشش گیاهی، مراتع، جنگلها و فضای سبز در هر کشوری جزو سرمایهها و ثروت آن جامعه به حساب میآیند و حفاظت از این گنجینه ارزشمند در توسعه و آبادانی کشور نقش مهمی ایفا میکند.
حفظ آب و خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، توسعه مراتع و جنگلها، افزایش منابع آب زیرزمینی، رودخانهها، پارکهای طبیعی جنگلی، حفظ محیط زیست و… اهمیت زیادی در فرآیند توسعه اقتصادی کشور دارد تا آنجا که کارشناسان اقتصادی معتقدند این فرآیند نقش موثری در اقتصاد مقاومتی کشور نیز ایفا میکند.
جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان، درختچهها و گونههای علفی است که همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراک حیاتی گیاهی و جانوری را تشکیل داده و تحت تاثیر عوامل اقلیمی و خاکی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ کند.
جنگلها در تمام نواحی زمین که قابلیت رشد درخت در آنها وجود دارد و از نظر ارتفاع در زیر خط درخت قرار دارند یافت میشوند، مگر اینکه بارش باران در آنجا کم بوده، یا تناوب آتش سوزیهای طبیعی زیاد باشد.
جنگلها عمدتاً شامل تعداد زیادی از گونههای درختان با ارتفاع مختلف میباشند و در کنار این موارد درختچهها و درختان جوان رشد میکنند، که سبب استفاده بهینه از نور آفتاب میشود.
یک جنگل به شکل طبیعیاش، محل زندگی بسیاری از جانوران و گونههای گیاهی میباشد. جنگل بسته به نوع پیدایش آن و خصوصیات ساختاری به جنگل بکر، جنگل طبیعی، جنگل مصنوعی یا جنگل دست کاشت طبقه بندی میشود.
جنگل بکر یا جنگل دست نخورده، جنگلی است که بدون دخالت انسان بوجود آمده است و ترکیب گونههای درختی و درختچهای و علفی آن طوری است که وضعیت کاملاً طبیعی را نشان میدهد گرچه نگلهای طبیعی قادرند چشم اندازهای طبیعی هر منطقه را حفظ کرده و در اکثر موارد از جنگلهای مصنوعی یا دست کاشت غنی تر و پایدارتر باشند.جنگلهای مصنوعی یا دست کاشت یا جنگل انسان ساخت جنگلی است که به دست انسان و با هدف مشخصی ایجاد شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰