جولان آفت پروانه ابریشم باف ناجور در جنگل های کجور
غلامحسن اشرفی نیاز در گفتوگویی پیرامون بحث شیوع آفت پروانه ابریشم باف ناجور در جنگلهای کجور، اظهار کرد: برای مبارزه با این آفت ۵ میلیارد ریال اعتبار لازم است.
وی با بیان اینکه این حشره یکی از مخربترین آفات درختان و درختچههای جنگلی است، افزود: در حال حاضر درختان “لوَر و بلوط “مورد حمله و تغذیه این آفت قرار گرفتند ک دامنه انتشار و خسارت این آفت به مساحت ۱۰۰ هکتار در حوزه منابع طبیعی چالوس محور کندوان ” دُزبن تا هزارچم”، جاده دلیر و حد فاصل روستای سماء به فیروزآباد کجور رسیده است.
اشرفی نیا ضمن اظهار امیدواری، تاکید کرد: مبارزه فیزیکی و مکانیکی از راههای مقابله با این آفت است، با تخصیص اعتبار مورد نیاز میتوانیم مبارزه با این آفت را بهزودی شروع کنیم.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر با بیان اینکه تا به امروز، بیش از ۴۰۰ گونه درختی و درختچهای بهعنوان میزبان این آفت شناسایی شدند، گفت: درختان میزبان در اثر تغذیه برگخواری لاروهای آفت در دو سه سال متوالی ضعیف شدند، با حمله آفات ثانویه همچون سوسکهای پوستخوار و چوبخوار مرگ درختان رقم خواهد خورد.
آفت پروانه ابریشم باف در سال ۱۳۸۰ در پارک جنگلی نور طغیان کرد
گفتنی است؛ آفت ابریشمباف ناجور معروف به پروانه کولی در سال ۱۳۸۰ در محوطه جنگلی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس در مجاور پارک جنگلی نور طغیان کرد.
لاروها یا چند خواره این آفت با تراکم جمعیتی بالا به درختان حملهور شده و با تغذیه کامل از پوشش برگی درختان، سیمای خزان به جنگل منطقه در طول فصل رویش دادند.
این آفت در زمستان را به صورت تخم سپری میکند، لاروها در اواخر اسفند ماه و اوایل فروردین ماه به هنگام شکوفهدهی درختان از تودههای تخم خارج شده پس از گذراندن پنج مرحله لاروی در جنس نر و ۶ مرحله لاروی در جنس ماده به شفیره تبدیل و پروانهها از اواخر خرداد ماه در منطقه ظاهر میشوند.
نتایج حاصل از یک دوره آماربرداری صددرصد از درختان منطقه نشان داد که درختان آلوچه، انجیلی، بلوط بلندمازو و ممرز بیشترین میزان خسارت را متحمل میشوند./مهر
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰