کارگران همچنان زیر خط فقر می مانند

12 ساعت چانه‌زنی ۱۴.۵ درصد افزایش! حداقل دستمزد کارگران برای سال ۹۶ با افزایش ۱۴.۵ درصدی به رقم ۹۳۰ هزار تومان رسید اما برای سایر سطوح افزایش ۱۲ درصدی به اضافه روزانه ۶۷۶۸ ریال مورد تصویب شورایعالی کار قرار گرفت. پس از 12 ساعت چانه‌زنی شرکای اجتماعی متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت بر […]

12 ساعت چانه‌زنی ۱۴.۵ درصد افزایش!

حداقل دستمزد کارگران برای سال ۹۶ با افزایش ۱۴.۵ درصدی به رقم ۹۳۰ هزار تومان رسید اما برای سایر سطوح افزایش ۱۲ درصدی به اضافه روزانه ۶۷۶۸ ریال مورد تصویب شورایعالی کار قرار گرفت.

پس از 12 ساعت چانه‌زنی شرکای اجتماعی متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت بر سر افزایش دستمزد سال 96 کارگری در شورای عالی کار، توافق کردند و در نهایت حداقل دستمزد با افزایش 14.5 درصدی به رقم 930 هزار تومانی رسید.

اما شورای عالی کار بر خلاف سال‌های گذشته برای سایر سطوح مصوبه دیگری داشت که بر مبنای آن، گروه‌های دیگر کارگری که بیش از حداقل دستمزد (سایر سطوح مزدی) دریافت می‌کنند، افزایش 12 درصدی به علاوه روزانه 6768 ریال افزایش دستمزد خواهند داشت.با این حساب، شورای عالی کار به دنبال کاهش فاصله مزدی میان حداقل‌بگیران با سایر سطوح مصوبه دو بخشی داشت که بر مبنای آن سایر سطوح که بیش از حداقل‌بگیران دریافتی دارند، افزایش 12 درصدی داشته باشند.

به گزارش فارس، طبق مصوبه شورای عالی کار، سایر سطوح مزدی از ابتدای سال 96 به میزان 12 درصد آخرین مزد (ثابت یا مبنا موضوع ماده 36 قانون کار) سال 95 به اضافه روزانه 6768 ریال(شش هزار و هفتصد و شصت و هشت ریال) افزایش می‌یابد.

تبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ روزانه 309977 ریال (سیصد و نه هزار و نهصد و هفتاد و هفت ریال) بند 1 کمتر باشد.

– نرخ پایه سنوات در سال 1396 در مورد کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یکسال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، روزانه 17000 ریال (هفده هزار ریال) تعیین شد.

– نرخ پایه (سنوات) کارگران مشمول طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل برای گروه یک مبلغ مذکور و سقف آن در گروه 20 مبلغ 22600 ریال همانند سال گذشته خواهد بود و برای سایر گروه‌ها بر اساس جدول اعلامی اداره کل روابط کار و جبران خدمت اقدام خواهد شد.

– به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال 95، میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق می‌گیرد.

– مبلغ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره 3 ماده 36 قانون کار ماهیانه 1.100.000 ریال بدون تغییر همانند سال 95 توسط کار فرمایان پرداخت خواهد شد.

در این نشست علی ربیعی، وزیر تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی، معاونان وزرای اقتصاد و صنعت به همراه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، حداقل دستمزد کارگران برای سال 95 مبلغ 812 هزار و 164 تومان تعیین شده بود که این رقم با 14.5 درصد رشد سال آینده (96) به رقم 929 هزار و 740 تومان برای حد اقل مزد کارگری خواهد رسید.

* افزایش کنونی به هیچ عنوان قابل قبول نیست

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از افزایش ۱۴.۵ درصدی حقوق پایه کارگران درسال ۹۶، گفت: تصمیمات مسئولان درافزایش دستمزد با واقعیت های جامعه همخوانی ندارد.سلمان خدادادی درگفت وگو با خانه ملت، درخصوص تصویب افزایش 14.5 درصدی دستمزد کارگران درسال 96، گفت: افزایش 14.5 درصد حقوق پایه کارگران درسال 96 به طورحتم مبلغ قابل توجهی نبوده و بسیار ناچیز است؛ زیرا دستمزد کارگران درسال 95 حدود 14 درصد افزایش داشت لذا افزایش کنونی به هیچ عنوان قابل قبول نیست.نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طبق آماردولت، نرخ تورم درحال حاضر 10 درصد است، افزود: واقعیت در جامعه چیز دیگری است و دولت با دست‌کاری در سبد کالای مردم و افزایش و کاهش برخی اقلام، نرخ تورم را مطابق خواسته خود تعیین می‌کند؛ این درحالی است که نرخ تورم درجامعه 14 تا 15 درصد است بنابراین افزایش 14.5 درصدی نرخ تورم به دستمزد پایه کارگران معادل افزایش صفر درصدی است.وی با بیان اینکه همان شرایط معیشتی که کارگران درسال 95 داشتند در سال آینده نیز اجرا خواهد شد، تصریح کرد: متاسفانه افزایش 14.5 درصدی دستمزد کارگران در سال 96 ناچیز است و نه تنها کفاف و پاسخگوی هزینه های زندگی نیست، بلکه دریافتی زیر 2 میلیون و 500 هزار تومان زیر خط فقر است؛ بنابراین مصوبه افزایش دستمزد کارگران درسال 96 حتی جوابگوی هزینه های ایاب و ذهاب کارگر هم نیست.خدادادی با تاکید براینکه افزایش دستمزد کارگران باید مطابق با واقعیت های جامعه باشد، تصریح کرد: هرچند که غالبا واقعیت های جامعه با تصمیمات مسئولان فاصله بسیاری داشته است، البته دولت مشکلات اقتصادی بسیاری داشته و توانایی پرداخت افزایش دستمزدهای آنچنانی را ندارد؛ بنابراین برای اتخاذ تصمیمات منطقی موانعی وجود دارد؛ البته این موارد به آن معنا نیست که واقعیت‌ها در جامعه نادیده گرفته شود.رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، تصریح کرد: با توجه به تصمیمات کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان و توجه به افزایش دریافتی زیر 2 میلیون تومان بازنشستگان، انتظارمی رفت که تصمیمات دیگری برای افزایش دستمزد کارگران اتخاذ شود.