پخت سـنتی رب ازگیل و دوشاب خرمالو در روستاهای لفور

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی از برگزاری رسوم دیرین و سـنتی پخت رب ازگیل (کنس ترشی) و دوشاب خرمالو (دشو) در روستاهای لفور این شهرستان خبر داد. به گزارش حرف، قاسم حکمت شعار گفت: پخت رب ازگیل (کنس ترشی) و دوشاب خرمالو (دشو) در روستاهای لفور شهرستان سوادکوه شمالی از رسوم دیرین و قدیمی زنان […]

3
مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی از برگزاری رسوم دیرین و سـنتی پخت رب ازگیل (کنس ترشی) و دوشاب خرمالو (دشو) در روستاهای لفور این شهرستان خبر داد.
به گزارش حرف، قاسم حکمت شعار گفت: پخت رب ازگیل (کنس ترشی) و دوشاب خرمالو (دشو) در روستاهای لفور شهرستان سوادکوه شمالی از رسوم دیرین و قدیمی زنان روستایی منطقه لفور است.مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی ادامه داد: وجود درختان خرمالو و ازگیل در جنگل های بخش لفور این شهرستان از دیرباز به عنوان موهبـتی الهی مورد توجه خانوارهای ساکن این شهرستان و زنان روستاهای لفور بوده است و میوه این درختان جنگلی که خواص دارویی فراوان و تأیید شده ای دارند به صورت تازه چین، شور، ترشی و فرآوری شده مصرف می گردد.
حکمت شعار افزود: زنان روستایی سوادکوه شمالی و بخش لفور از سالیان دور با برداشت ازگیل و خرمالوهای سالم از درختان جنگلی در اواخر فصل پاییز، اقدام به فرآوری و تبدیل میوه‌ها به رب ازگیل و دوشاب خرمالو می کنند که به منظور کسب درآمد و کمک به اقتصاد خانوار این محصولات فرآوری شده با نام های کنس ترشی (رب ازگیل) و دشو (دوشاب خرمالوی جنگلی) در بازارهای محلی این شهرستان عرضه می شود.