بیشترین محصول صادراتی ایران چیست؟

مروری بر آمارها گویای آن است که در فروردین امسال همچون گذشته، چین بزرگترین بازار صادراتی ایران بوده و در میان کالاهای صادراتی بیشترین میزان به کالاهای پتروشیمی اختصاص دارد.آمارهای رسمی گویای آن است که در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۶ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین […]

مروری بر آمارها گویای آن است که در فروردین امسال همچون گذشته، چین بزرگترین بازار صادراتی ایران بوده و در میان کالاهای صادراتی بیشترین میزان به کالاهای پتروشیمی اختصاص دارد.آمارهای رسمی گویای آن است که در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۶ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر هشت میلیون و ۶۲ هزار تن بوده که ارزش مادی این واردات به ۲۷۲۳ میلیون دلار می‌رسد. این در حالی است که واردات کشور دراین مدت از نظر وزنی بالغ بر دو میلیون و ۹۱ هزار تن یعنی حدود یک چهارم حجم صادرات بوده و از نظر ارزش رقم ۲۳۴۸ میلیون دلار بوده است.

همچنین طی این مدت کشورهایی که بیشترین معاملات را با ایران داشته و  تراز بازرگانی مثبت را به خود اختصاص داده‌اند به ترتیب عراق، افغانستان، چین، هند و امارات متحده عربی بوده‌اند. براین اساس کشور عراق با تراز بازرگانی ۳۸۳ میلیون دلار در راس جدول قرار گرفته و پس از آن افغانستان و چین به ترتیب با تراز بازرگانی ۱۴۷ و ۱۳۰ میلیون دلار در رده‌های دوم و سوم جدول قرار دارند. همچنین کشور هند با تراز بازرگانی ۱۱۷ میلیون دلار و امارات متحده عربی با ۹۵ میلیون دلار در رده‌های بعدی این جدول قرار می‌گیرند.

*همچنان صادرات بر پاشنه نفت می‌چرخد

طبق گزارش‌های اعلام شده در فروردین‌ماه سال جاری از کل کالاهای صادر شده بالغ بر ۲۴.۱۶ درصد از وزن و ۳۸.۱۹ درصد ارزش به کالاهای پتروشیمی تعلق داشته و میعانات گازی نیز به ترتیب در حدود ۱۵.۵۸ و ۱۸.۱۱ درصد از وزن و ارزش صادرات را به خود اختصاص داده‌اند، حجم سایر کالاها نیز ۶۰.۲۶ درصد و ۴۳.۷۰ درصد ارزش به کل صادرات کشور بوده است. به گزارش ایسنا،همچنین به تفکیک عمده‌ترین اقلام صادر شده در فروردین‌ماه سال جاری شامل میعانات گازی به ارزش ۴۹۳ میلیون دلار (۱۸.۱۱ درصد سهم ارزشی کل صادرات)، متانول به ارزش ۱۳۲ میلیون دلار(۴.۸۵درصد سهم ارزشی کل صادرات)، پروپان مایع شده به ارزش ۱۰۳ میلیون دلار(۳.۷۸درصد سهم ارزشی کل صادرات)، پلی اتیلن گریدفیلم به ارزش ۹۸ میلیون دلار (۳.۶۰ درصد سهم ارزشی کل صادرات) و آهن و فولاد غیرممزوج به ارزش ۹۷ میلیون دلار (۳.۵۶درصد سهم ارزشی کل صادرات) بوده است. متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی نیز در این مدت حدود ۳۳۷ میلیون دلار ارزیابی شده است.

سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌های غیر بنزین،استیرن،روغن پایه معدنی،محصولات نیمه تمام از آهن یا فولاد غیرممزوج،اوره و پارا اکسیلن دیگر اقلام عمده صادراتی ایران در اولین ماه سال جاری بوده‌اند.

بازارهای صادرات ایران نیز ۱۰۶ کشور بوده‌اند و در این میان چین با اختصاص دادن ۲۲.۵۹ درصد ارزش دلاری کالاهای صادراتی ایران اولین مقصد این کالاها بوده است. امارات متحده عربی، عراق، هندوجمهوری کره در رده‌های دوم تا پنجم جدول صادرات کشور قرار گرفته‌اند.