تولید در مازندران ، اشتغال در تهران

    حسین زحمتکش: چندی پیش رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به عملکرد کشتارگاه های مازندران انتقاد کرده بود و اینکه چرا نیمی از مرغ زنده استان در کشتارگاه های طیور تهران کشتار می شوند؟ و آن را دلیلی بر ایجاد کشتارگاه جدید برای جلوگیری از خروج مرغ زنده از استان دانسته بود. *کشتار […]

 

 

حسین زحمتکش: چندی پیش رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به عملکرد کشتارگاه های مازندران انتقاد کرده بود و اینکه چرا نیمی از مرغ زنده استان در کشتارگاه های طیور تهران کشتار می شوند؟ و آن را دلیلی بر ایجاد کشتارگاه جدید برای جلوگیری از خروج مرغ زنده از استان دانسته بود.

*کشتار 50درصدی در کشتارگاه های تهران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره فعالیت کشتارگاه ها و گله مندی برخی از کشتارگاه ها به وضع موجود، اظهار کرد: ۲۲ کشتارگاه در مازندران وجود دارد که ۱۷ مورد آن فعال است. دلاور حیدرپور در ادامه افزود: ۵۰ تا ۵۵ درصد مرغ زنده مازندران به تهران ارسال می شود ، چرا کشتارگاه ها کشتار نمی کنند و به نماینده های مجلس می گویند جلوی موافقت اصولی احداث کشتارگاه جدید را باید گرفت؟ چرا مرغ در استان تولید می شود اما از استان خارج می شود؟

وی ادامه داد: موظف هستیم برای ظرفیت مرغداری هایی که پروانه صادر کرده ایم به اضافه ۱۰ درصد ظرفیت تولیدی، کشتارگاه ایجاد کنیم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ظرفیت کشتارگاه های طیور استان را  بسیار بالا دانست و اظهار کرد: نیمی از مرغ زنده استان برای کشتار به خارج از استان ارسال می شود؟  دلیل آن چیست؟

این اظهار نظر حیدرپور واکنش هایی را از سمت نمایندگان کشتارگاهای استان به همراه داشت.

* دلال ها عامل اصلی خروج مرغ زنده

مدیرعامل انجمن کشتارگاه های صنعتی طیور مازندران با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی نظارتی بر بروز این مشکل ندارد، اظهار کرد: وقتی دلال پایش به صنعت طیور باز شده و نیمی از مرغ زنده استان را از مرغداری ها می خرد تا در تهران به ازای قیمت بیشتر کشتار شوند، چرا کشتارگاه های مازندران متهم به کم کاری می شوند؟

محمد کاوه اظهار کرد: سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی برنامه ریزی کرده بود که 80 درصد مرغ در مازندران کشتار شود.  وی با بیان اینکه همه جوانب توسط کشتارگاه های طیور استان در نظر گرفته و قرار بود با اتحادیه مرغداران مازندران قرارداد بسته شود، تصریح کرد: تاکنون اتحادیه مرغداران مازندران به این موضوع تمکین نکرده است.

وی در مورد دلیل عدم رغبت اتحادیه مرغداران به کشتار 80 درصد مرغ زنده مازندران در کشتارگاه های استان، اظهار کرد: متاسفانه برخی از مرغداران نقش واسطه را نیز ایفا می کنند و علاوه بر داشتن مرغدارای، واسط بین کشتارگاه های تهران و مرغداری های مازندران هستند. کاوه با بیان اینکه اتحادیه مرغداران نیز توان اداره تمامی مرغداری های استان را ندارد، اظهار کرد: وقتی این توان نظارتی وجود ندارد چگونه می تواند جلوی ورود دلال ها را برای خروج مرغ زنده از استان بگیرد؟ وی در ادامه گفت: چرا باید کشتارگاه های مازندران راضی به خروج سرمایه از استان باشند در صورتیکه ظرفیت خالی برای کشتار وجود دارد؟

* خرید مرغ زنده در مازندران بیشتر از قیمت تهران

مدیرعامل انجمن کشتارگاه های صنعتی طیور مازندران با بیان اینکه برخی، دلیل خروج مرغ زنده از استان را قیمت پایین کشتارگاه ها در زمان خرید می دانند، تاکید کرد: بیش از یکسال است که کشتارگاه های استان کلیویی 50 تومان بیشتر از کشتارگاه های تهران مرغ زنده را خریداری می کنند. کاوه با بیان اینکه اگر هزینه حمل و نقل و اتلاف انرژی را هم در نظر بگیریم بازهم به صرفه نیست که مرغ زنده از استان خارج شود، تصریح کرد: اما دلال ها بازار را دست گرفته و برای انتفاع خود می خواهند به هر قیمتی که هست بازار تهران را از دست ندهند.

* عدم کاهش قیمت مرغ زنده توسط کشتارگاه های تهران

آرین عظیمی از فعالان صنعت کشتارگاهی مازندران با بیان اینکه کشتارگاه های مازندران میزان وزن  دان موجود در چینه دان مرغ را از حساب مرغدار کم می کنند، اظهار کرد: وقتی مرغ به خارج از استان ارسال می شود دان موجود در چینه دان هضم شده و قیمتی از مرغ کاسته نمی شود. وی افزود: کشتارگاه های تهران نیز مرغ خریداری شده را پس از کشتار به بازار عرضه نمی کنند بلکه آن را منجمد کرده و در زمان افزایش قیمت مرغ به صورت قطعه بندی شده به بازار عرضه می کنند. این فعال صنعت کشتارگاهی مازندران با بیان اینکه مصرف مرغ در مازندران نسبت به استان های دیگر کمتر است، اظهار کرد: پول نقد کشتارگاه های تهران نیز دلیل بر رغبت بیشتر مرغداران به خروج مرغ زنده از استان است.

* ضرورت تعیین تقاضا و تثبیت تولید

وی با بیان اینکه اگر قیمت جوجه و مرغ تعیین شود و میزان تقاضا مشخص شود بخشی از مشکلات حل شدنی است، تصریح کرد: اگر دولت از مکانیزه شدن کشتارگاه ها برای افزایش تولید حمایت کند یقینا بازار کشتارگاه ها تقویت و نقدینگی مرغداران نیز بهبود می یابد و دیگر شاهد خروج مرغ زنده از استان نیستیم.

دلایل متعددی در مورد خروج مرغ زنده از استان بیان شد که قضاوت را بر عهده مردم و کارشناسان می گذاریم اما نکته مهم توجه دولت به تعیین قیمت منطقی و تثبیت تقاضای مشخص مرغ است تا بتوان بسته به آن ظرفیت تولید را مشخص و برای جامع متقاضی برنامه ریزی کرد.